FAQs voor de fotoshoot

Waarom fotografeer je koppels en gezinnen?

Ik heb zelf geen enkele foto van mijn hele gezin, dit mis ik nog steeds na al die jaren. Daarom wil ik graag een verschil maken voor koppels en kleine gezinnen, zodat je dit gemis niet moet meemaken. Ik laat je genieten van de verbinding met je vriend(in) of gezin, en ik leg je liefde vast zodat je het voor altijd kan koesteren. Lees zeker mijn verhaal op mijn over mij pagina. Ik vind connectie en liefde heel speciaal en fijn om vast te leggen. Die liefdevolle blikken, fonkelende ogen en stralende lachen maken mij helemaal gelukkig.

Hoe ga je te werk bij een shoot?

Veel mensen vinden een fotoshoot heel spannend (logisch!). Ik wandel dus eerst wat met jullie om jullie een beetje te leren kennen. Het zorgt er ook voor dat je je meer op je gemak voelt. Daarna wissel ik actieve en intieme opdrachtjes af, waarbij ik ook zorg voor een goeie opbouw, zodat je niets doet waar je je (nog) oncomfortabel bij voelt.

Moet ik poseren op een shoot?

Nee, absoluut niet! Dankzij de opdrachtjes die ik geef ben je vooral met elkaar bezig.

Ik voel me oncomfortabel voor de lens. Wat nu?

Je hoeft je echt geen zorgen te maken. Dat is super normaal. Ik kan me heel goed inleven in je gevoel. Dankzij de opbouw van de opdrachtjes en de soort opdrachtjes gaat dat gevoel echt héél snel weg. Lees zeker ook eens de reviews op de aanbod pagina van mijn website. Het is in het begin misschien even wat oncomfortabel maar zelfs de meest cameraschuwe mensen vinden het een heel leuke ervaring.

Wat als mijn kinderen niet meewerken tijdens de shoot?

Daar moet je je geen zorgen over maken. Dankzij mijn ervaring met babysitten, kampen en speelplein geven, kan ik goed met kinderen om. Ik geef ze leuke spelletjes en ze zullen ze zich te pletter amuseren.

Hoe boek ik een shoot bij Britta Lahaye Fotografie?

Via het contactformulier op mijn website. Of je kan me ook gewoon contacteren op Facebookpagina of Instagram account. Dan vraag ik even naar wat je juist op zoek bent, zodat we kunnen zien of er een goeie match is. Ik wil uiteraard in de eerste plaats mijn klanten gelukkig maken, dus ik geef het ook aan wanneer ik niet de juiste persoon ben voor jou. Stuur me gerust een mailtje of een berichtje. Ik kijk ernaar uit om je te leren kennen!

Moet ik een voorschot betalen?

Ja. Na het ondertekenen van de offerte, stuur ik je een factuur voor de aanbetaling van de shoot. De aanbetaling bedraagt €50. Je hebt 14 dagen de tijd om het voorschot te betalen. Als dat niet haalbaar is, laat je iets weten. Dat bespreken we dan samen.

Waarom is een fotoshoot zo duur?

Ik dacht vroeger ook altijd dat fotoshoots duur waren. Ik snap je. Ik ben ongeveer 8 u bezig per shoot. En vergeet de belastingen, vaste kosten en tijdbesteding er niet af te trekken. Ook vanuit jouw standpunt is een shoot niet duur. Je hebt liefdevolle beelden voor altijd. Je kan ze ophangen in je huis zodat je huis echt een thuis wordt. Je kan ze gebruiken als gsm en computer achtergrond. Je kan een fotoboek maken waar je elke dag in kan bladeren. De waarde van foto’s in onbetaalbaar.

Krijg ik op voorhand al info?

Absoluut. Mijn fotoshoot brochure staat vol info over mijn werkwijze, stijl, locatievoorkeuren, kledingtips etc. Zo ben je helemaal voorbereid en relaxed wanneer je naar de shoot vertrekt.

Voor wie is de shoot geschikt?

Jij bent deel van een koppel of klein gezin, je vindt liefde en connectie heel belangrijk in je leven, je wilt genieten van quality time, en je waardeert foto’s enorm. Je geniet van wandelingen en natuurreizen. Je daagt jezelf graag uit en je bent dankbaar voor de kleine dingen in het leven.

Waar vind ik je algemene voorwaarden?

Wanneer je mijn offerte ontvangt, zitten de algemene voorwaarden in bijlage. Wanneer je de offerte ondertekend, ga je akkoord met mijn algemene voorwaarden.

Heb je cadeaubonnen?

Ja, ik heb cadeaubonnen! Stuur me een berichtje en dan geef ik je alle info.

FAQs tijdens de fotoshoot

Wat draag ik best naar een fotoshoot?

Dat staat uitgebreid in mijn fotoshoot brochure. Je kan best warme neutrale kleuren dragen naar een shoot, zoals beige, bruin of donkerroos. Draag vooral geen kledij met een grote print of tekst op.

Breng ik een extra outfit mee?

Heeel graag! Dat is super leuk voor meer variatie in de foto’s. Eén outfit representeert je immers niet volledig.

Neem ik best een beloning mee voor mijn kindjes?

Nee, de shoot is een leuke ervaring op zich, daar hoeven ze geen beloning voor te krijgen. Als ze zien dat je een beloning mee hebt, gaan ze daar om vragen. Dat verpest de fijne sfeer. Ik zorg wel dat het leuk wordt.

Wat gebeurt er als het regent op de dag van de shoot?

Dan verzetten we de shoot. We zoeken samen een nieuwe datum.

Mag ik mijn hond meenemen naar de shoot?

Nee, ik heb schrik van honden. Meldt dit dus ook zeker als je een newbornshoot boekt. Ik ben mijn angst voor honden aan het aanpakken maar momenteel kan ik nog geen foto’s kan maken in het bijzijn van een hond.

Wat als ik ziek ben op de dag van de fotoshoot?

Dan laat je dat zo snel mogelijk weten. We stellen de shoot uit en zoeken samen een nieuwe datum. Hetzelfde geldt als ik ziek ben. 

Hoe en tot wanneer kan ik mijn shoot annuleren?

Je moet je shoot minimaal 48u op voorhand annuleren. Bij laattijdige annulering wordt een extra kost aangerekend omdat de vrijgehouden plaats niet meer kan worden ingevuld. Deze kost betreft 35 % van de prijs van een fotosessie.

FAQs na de fotoshoot

Wat doe je nog in de nabewerking?

Vooral belichting en kleuren pas ik nog aan. Het enige dat ik aanpas bij mensen zelf zijn bv. muggenbeten, blauwe plekken of puistjes. Ik maak mensen niet dunner en ik haal geen moedervlekjes weg. Jullie liefde staat centraal in de fotoshoot. Zoals jullie zijn. Zo ga je er het liefst op terugkijken.

Wanneer krijg ik mijn foto’s?

Uiterlijk drie weken na de shoot ontvang je een mailtje met een link naar de online galerij. Zodra jij je foto’s hebt ontvangen en de factuur hebt betaalt, stuur ik je de foto’s.

Staat er een logo op de foto’s?

Nee, enkel in de online galerij staat er een watermerk op de foto’s, omdat je de foto’s dan nog niet gekocht hebt. Na de betaling ontvang je de foto’s die je koos via mail zonder logo.

Lever je ook zwart-wit foto’s?

Ja, er zitten altijd een aantal zwart-wit foto’s in de galerij.

Maak je fotoboeken?

Ja, kei leuk! Fotoboeken zijn geweldig en brengen foto’s volledig tot hun recht.

FAQs gebruik foto’s

Mag ik mijn foto’s op sociale media zetten?

Ja, heel leuk! Je moet me wel altijd zichtbaar vermelden, of het nu in stories of posts is. Dit is omdat ik de auteursrechten bezit.

Mag ik een filter over mijn foto’s doen?

Nee, dit mag niet. Dit staat ook in mijn algemene voorwaarden.

FAQs newbornshoots

Hoe moet ik me voorbereiden op een newbornshoot?

Dit staat ook allemaal in mijn brochure. Zorg dat je huis een beetje opgeruimd is en dat de kamers voldoende warm zijn (ook de slaapkamers), zodat je baby het niet te koud heeft tijdens de shoot.

Hoe kan ik een newbornshoot boeken?

Het is inderdaad niet te voorspellen wanneer je ukje wordt geboren. Wanneer je een shoot boekt, kan je meteen ook de uitgerekende datum meegeven. Dan hou ik wat ruimte in mijn agenda. Zodra je bent bevallen, kan je een berichtje sturen en dan plannen we samen iets in.

Tot wanneer kan ik een newbornshoot plannen?

Dat kan tot vijf weken na de geboorte.

Waar gaat de newbornshoot door?

Een newbornshoot gaat meestal door bij jouw thuis. Als dit niet gaat, dan zoeken we samen naar een oplossing. Bij mooi weer kan het ook buiten op locatie doorgaan. Dat bespreken we allemaal samen als je me contacteert.

Wat als mijn baby heel de tijd weent tijdens de shoot?

We kiezen samen een moment na het dutje van je baby’tje, zodat ie lekker rustig is. Als hij/zij begint te wenen, ga ik even uit de buurt zodat je even rustig kan troosten. Jaag je zeker niet op, het is heel normaal dat baby’tjes wenen. Zodra ie weer rustig is, kunnen we verder met de shoot. Als het toch te lang duurt, kom ik nog eens terug. Maar dat zal waarschijnlijk niet nodig zijn.

Wat als ik vroeger beval?

Dat is geen probleem, dan laat je me dat gewoon weten via een berichtje.

Moet mijn baby wakker zijn?

Nee dat hoeft niet. Dat hangt helemaal van je baby’tje af op dat moment. Dat kunnen wij toch niet kiezen.

Wat als ik mijn baby moet voeden tijdens de shoot?

Idealiter voed je je baby voor de shoot. En anders neem je daar gerust even tijd voor.

Zin in een onvergetelijke fotoshoot en liefdevolle, spontane foto's?